<b>De klaprozen</b> (roman)<br /><br />Daan Cohnstam heeft liefgehad zoals mensen zelden liefhebben en hij heeft groot leed gekend. Zijn bestaan grenst aan onsterfelijkheid en hij was de belangrijkste vormgever van de kroon op het menselijk kunnen: een artificieel mens, een volmaakt evenbeeld. Nu is hij gekluisterd aan een ziekenhuisbed en kijkt terug. Hoe verhoudt hij zich tot zijn eigen schepsel, zijn oorsprong, zijn geschiedenis en zichzelf. Wat is de mens eigenlijk, wie stuurt zijn lot en waar ligt zijn bestemming?De klaprozen (roman)

Daan Cohnstam heeft liefgehad zoals mensen zelden liefhebben en hij heeft groot leed gekend. Zijn bestaan grenst aan onsterfelijkheid en hij was de belangrijkste vormgever van de kroon op het menselijk kunnen: een artificieel mens, een volmaakt evenbeeld. Nu is hij gekluisterd aan een ziekenhuisbed en kijkt terug. Hoe verhoudt hij zich tot zijn eigen schepsel, zijn oorsprong, zijn geschiedenis en zichzelf. Wat is de mens eigenlijk, wie stuurt zijn lot en waar ligt zijn bestemming?

<b>Het prullarium</b> (romandebuut)<br /><br />Vrolijke, sferische allegorie op de hedendaagse maatschappij.<br />Temidden van grote politieke en sociale onrust in zijn Stad is de wat in zichzelf gekeerde Tjalk Zwerk op zoek is naar hét prullarium. Als hij dat wondere object eenmaal vindt, worden hijzelf en zijn vondst meegesleurd in een machtsspel om… Ja, om wat eigenlijk?Het prullarium (romandebuut)

Vrolijke, sferische allegorie op de hedendaagse maatschappij.
Temidden van grote politieke en sociale onrust in zijn Stad is de wat in zichzelf gekeerde Tjalk Zwerk op zoek is naar hét prullarium. Als hij dat wondere object eenmaal vindt, worden hijzelf en zijn vondst meegesleurd in een machtsspel om… Ja, om wat eigenlijk?

<b>Autist op weg (in werkelijkheid)</b> (beeld & tekst)<br /><br />Portet van kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum. In tekst en beeld wordt een beeld geschetst van wie zij zijn, wat hen beweegt en welke relatie ze hebben met de wereld om hen heen.Autist op weg (in werkelijkheid) (beeld & tekst)

Portet van kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum. In tekst en beeld wordt een beeld geschetst van wie zij zijn, wat hen beweegt en welke relatie ze hebben met de wereld om hen heen.

<b>Kom maar verder</b> (beeld & tekst)<br /><br />Lustrumboek voor het vijfjarig bestaan van zml Noordoost Brabant - a day in the life van een conglomeraat van acht heel bijzondere scholen.<br /><br /><br />Kom maar verder (beeld & tekst)

Lustrumboek voor het vijfjarig bestaan van zml Noordoost Brabant - a day in the life van een conglomeraat van acht heel bijzondere scholen.


<b>Vught en verder</b> (kleine biografie)<br /><br />De ‘kleine geschiedenis’ van Kees Hameetman, een gewone Nederlander die in WOII Joden verborg, gevangen gezet werd in Kamp Vught en een dagboek schreef.<br />Vught en verder (kleine biografie)

De ‘kleine geschiedenis’ van Kees Hameetman, een gewone Nederlander die in WOII Joden verborg, gevangen gezet werd in Kamp Vught en een dagboek schreef.

<b>De lakmoesproef van Maarten van Rossem</b><br />of waarom emoticons het eind van de beschaving zijn<br /><br />Artikeltje over de verschrikking van de smiley en de reden waarom hij verboden zou moeten worden.De lakmoesproef van Maarten van Rossem
of waarom emoticons het eind van de beschaving zijn

Artikeltje over de verschrikking van de smiley en de reden waarom hij verboden zou moeten worden.

<b>Mijn Facebookulluk testament</b> (tsja...)<br /><br />De som der redenen waarom Facebook voor mij passé is.Mijn Facebookulluk testament (tsja...)

De som der redenen waarom Facebook voor mij passé is.

<b>Ik leuk je</b> (blogje... of is het een column?)<br /><br />Kreeg weer eens een sm-verzoek om te stemmen op een schilderij dat meedong naar een eerste plek. Of een gedicht. Of een leuke foto. Zoiets was het. Ken je dat? Ik aarzel dan altijd. Wil een sm-vriend niet voor de kop stoten, weet je. Wat doe je dan? Een column schrijven, dacht ik. (o, ja: sm = social media)Ik leuk je (blogje... of is het een column?)

Kreeg weer eens een sm-verzoek om te stemmen op een schilderij dat meedong naar een eerste plek. Of een gedicht. Of een leuke foto. Zoiets was het. Ken je dat? Ik aarzel dan altijd. Wil een sm-vriend niet voor de kop stoten, weet je. Wat doe je dan? Een column schrijven, dacht ik. (o, ja: sm = social media)

<b>Oren wassen</b> (50-woordenverhaal)<br /><br />Storm, vannacht? Mij gebeurt niets. Ik heb een terp...<br />Oren wassen (50-woordenverhaal)

Storm, vannacht? Mij gebeurt niets. Ik heb een terp...

<b>De bromvlieg</b> (kort verhaal)<br /><br />Gezoem. Een zacht plokje. Stilte. De dikke bromvlieg die zojuist mijn kantoortje binnen vloog plakt tegen het glas van het grote raam, zwart afstekend tegen helder witte wolken, omlijst door een houten venster...<br />De bromvlieg (kort verhaal)

Gezoem. Een zacht plokje. Stilte. De dikke bromvlieg die zojuist mijn kantoortje binnen vloog plakt tegen het glas van het grote raam, zwart afstekend tegen helder witte wolken, omlijst door een houten venster...

<b>Onaangepast</b> (column)<br /><br />‘Wie ben jij.‘ De vraag klonk niet vriendelijk, niet onvriendelijk, leek alleen bedoeld om informatie te vergaren. Tot dat moment had de steller ervan tussen her en der zittende en etende medeleerlingen rondjes gelopen door de kleine als aula ingerichte hal van het schooltje. Ik vertelde wie ik was...Onaangepast (column)

‘Wie ben jij.‘ De vraag klonk niet vriendelijk, niet onvriendelijk, leek alleen bedoeld om informatie te vergaren. Tot dat moment had de steller ervan tussen her en der zittende en etende medeleerlingen rondjes gelopen door de kleine als aula ingerichte hal van het schooltje. Ik vertelde wie ik was...

<b>Middelbaar</b> (column)<br /><br />Er is een trits vragen die me nu al een tijdje bezighoudt. Niet dat ze constant door m’n hoofd spoken, maar nu, onder de douche, dansen ze als een zwerm bijen tussen de druppels voor mijn ogen. Even werp ik een quasi onverschillige blik omlaag, zoals dat gaat, en daar zijn ze. Wanneer passeer ik de streep waarachter wat ik daar aanschouw onherroepbaar wordt? Wanneer tekenen zich de contouren af van een postuur dat ik tot mijn laatste snik zal moeten dragen? ...Middelbaar (column)

Er is een trits vragen die me nu al een tijdje bezighoudt. Niet dat ze constant door m’n hoofd spoken, maar nu, onder de douche, dansen ze als een zwerm bijen tussen de druppels voor mijn ogen. Even werp ik een quasi onverschillige blik omlaag, zoals dat gaat, en daar zijn ze. Wanneer passeer ik de streep waarachter wat ik daar aanschouw onherroepbaar wordt? Wanneer tekenen zich de contouren af van een postuur dat ik tot mijn laatste snik zal moeten dragen? ...

schrijver

Een woord. Een idee. Een thema dat me bezighoudt. Een mens, kwetsbaar als ikzelf; met passies, behoeften en verlangens. Onderzoek. En een verhaal. Want verhalen zijn door de eeuwen heen de meest onderhoudende en effectieve manier geweest om impliciet over te dragen wat waardevol is. Elk nieuw hoofdstuk een leeg canvas op een ezel. Het is waar: ze schrijven zichzelf, die verhalen. Niet vanzelf, dat niet.

Ik schrijf verhalen, boeken en gedichten. Meer lezen en weten? Dwaal hier maar eens rond. Kijk op fotografie & kunst voor wat indrukken van dichtwerk.