<b>de wind</b><br /><br />Gedicht en eenvoudige installatie bij het trouwfeest van Casper en Anneke, liefste vrienden.<br /><br />Groot Spijker, Vilsteren - mei 2016<br /><br />laken, textielstift, hout, touw, flessen, water<br />foto's: Joris Hol

de wind

Gedicht en eenvoudige installatie bij het trouwfeest van Casper en Anneke, liefste vrienden.

Groot Spijker, Vilsteren - mei 2016

laken, textielstift, hout, touw, flessen, water
foto's: Joris Hol

<b>Sparrow</b><br /><br />Installatie van gevonden voorwerpen, ijzer, metaaldraad en hout.<br />Op de houten latjes van het borstkuras (alias afdruiprek) is het gedicht 'sparrow' geschreven.<br /><br />Geëxposeerd:<br />tijdens de Tuin der Lusten in Verwolde, 2010<br />bij de uitreiking van de publieksprijs BCB in boekhandel Riemer & Walinga (Ermelo), 2013<br />Foto's zijn van Joris Hol.

Sparrow

Installatie van gevonden voorwerpen, ijzer, metaaldraad en hout.
Op de houten latjes van het borstkuras (alias afdruiprek) is het gedicht 'sparrow' geschreven.

Geëxposeerd:
tijdens de Tuin der Lusten in Verwolde, 2010
bij de uitreiking van de publieksprijs BCB in boekhandel Riemer & Walinga (Ermelo), 2013
Foto's zijn van Joris Hol.

<b>Beschuit</b><br /><br />Installatie: textiel, mixed media, fotografie, druk.<br />Op het hemd staat een afdruk van het gedicht: Beschuit.<br />1985/2005<br /><br />Geëxposeerd: <br />op landgoed De Haere, 2005<br />bij de uitreiking publieksprijs BCB in boekhandel Riemer & Walinga (Ermelo), 2013

Beschuit

Installatie: textiel, mixed media, fotografie, druk.
Op het hemd staat een afdruk van het gedicht: Beschuit.
1985/2005

Geëxposeerd:
op landgoed De Haere, 2005
bij de uitreiking publieksprijs BCB in boekhandel Riemer & Walinga (Ermelo), 2013

<b>Mutsen</b><br /><br />Een ode aan dochters.<br /><br />Installatie bestaande uit een gehaakte muts vol tierlantijn en tuttebellen en een gehaakte sjaal met daarop een afdruk van het gedicht 'Mutsen'.<br />garen en textiel, 2013<br />Geëxposeerd tijdens de uitreiking van de Publieksprijs BCB 2013 in boekhandel Riemer & Walinga (Ermelo).

Mutsen

Een ode aan dochters.

Installatie bestaande uit een gehaakte muts vol tierlantijn en tuttebellen en een gehaakte sjaal met daarop een afdruk van het gedicht 'Mutsen'.
garen en textiel, 2013
Geëxposeerd tijdens de uitreiking van de Publieksprijs BCB 2013 in boekhandel Riemer & Walinga (Ermelo).

<b>Ademloos</b><br /><br />Liefde lokt ons uit de schuilplaats, dringt door tot in de diepste holen, breekt door steen zoals een klaproos zich een weg baant door het asfalt. Geïnspireerd op Hooglied 2:1-14.<br /><br />Wie zijn oor tegen de steen legt, hoort in de verte de echo's van de roep om contact, om verbinding, om te kennen (het gedicht 'Ademloos').<br /><br />2012 - steen, techniek

Ademloos

Liefde lokt ons uit de schuilplaats, dringt door tot in de diepste holen, breekt door steen zoals een klaproos zich een weg baant door het asfalt. Geïnspireerd op Hooglied 2:1-14.

Wie zijn oor tegen de steen legt, hoort in de verte de echo's van de roep om contact, om verbinding, om te kennen (het gedicht 'Ademloos').

2012 - steen, techniek

<b>'t Kriept</b><br /><br />Video-installatie.<br /><br />Volkomen kolder. Maar zorgvuldig gerangschikte kolder kan zomaar de indruk wekken dat het ergens over gaat, nietwaar. Dat kan vermakelijk zijn, of irritant. Net als een keizer zonder kleren. Het is maar hoe je het benadert.<br /><br />Geëxposeerd tijdens de uitreiking van de Publieksprijs BCB in boekhandel Riemer & Walinga in Ermelo, 2013.

't Kriept

Video-installatie.

Volkomen kolder. Maar zorgvuldig gerangschikte kolder kan zomaar de indruk wekken dat het ergens over gaat, nietwaar. Dat kan vermakelijk zijn, of irritant. Net als een keizer zonder kleren. Het is maar hoe je het benadert.

Geëxposeerd tijdens de uitreiking van de Publieksprijs BCB in boekhandel Riemer & Walinga in Ermelo, 2013.

<b>Snippers</b><br /><br />Geboren uit de confrontatie met een dementerende grootmoeder. Een oudere vrouw, die de grip op haar jaren, haar herinneringen, haar geliefde, haar dagen steeds meer kwijtraakt, als langsdrijvende kurken op een woelige zee: zonder ritme of verband. Zo dichtbij dat ze af en toe een iets bekends ziet dobberen, maar te ver om het nog vast te kunnen pakken. Hoe is het om het verhaal van je eigen bestaan niet meer te kunnen lezen? Frustrerend, moeitevol, waarschijnlijk net zoiets als het lezen van de verzen van deze installatie.<br /><br />Installatie, glas met opdruk en hout, 2005-2013.<br /><br />Geëxposeerd tijdens de uitreiking van de Publieksprijs van het BCB in boekhandel Riemer & Walinga, 2013.

Snippers

Geboren uit de confrontatie met een dementerende grootmoeder. Een oudere vrouw, die de grip op haar jaren, haar herinneringen, haar geliefde, haar dagen steeds meer kwijtraakt, als langsdrijvende kurken op een woelige zee: zonder ritme of verband. Zo dichtbij dat ze af en toe een iets bekends ziet dobberen, maar te ver om het nog vast te kunnen pakken. Hoe is het om het verhaal van je eigen bestaan niet meer te kunnen lezen? Frustrerend, moeitevol, waarschijnlijk net zoiets als het lezen van de verzen van deze installatie.

Installatie, glas met opdruk en hout, 2005-2013.

Geëxposeerd tijdens de uitreiking van de Publieksprijs van het BCB in boekhandel Riemer & Walinga, 2013.